Darbinieku iesaistes aptaujas TeamPulse™ ticamība un validitāte latviešu versijā - Kelberga, Anna (Latvijas Universitāte, 2015)
Pētījuma mērķis bija adaptēt latviešu valodā aptauju TeamPulse™, kas mēra darbinieku iesaisti. Šī darba ietvaros tika veikta aptaujas TeamPulse™ turpmāka izpēte plašākā un daudzveidīgākā izlasē. Kopā analizētas 106 aizpildītas anketas no trim dažādiem uzņēmumiem – bankas, ražošanas uzņēmuma un augstskolas. Tika izmantota arī aptaujas “Iesaiste darbā” (UWES, Schaufeli un Baker, 2006) pilnā versija, lai detalizētāk noteiktu abu aptauju komponentu korelāciju. Pamatojoties uz adaptācijas psihometriskajiem rādītājiem, var apgalvot, ticamības radītāji ir pieļaujamās robežās, pantu diskriminācijas indeksi statistiski ir nozīmīgi, reakcijas indekss paaugstināts. Konverģentas validitātes pārbaude norāda uz to, ka pastāv korelācija starp TeamPulse un UWES aptauju komponentiem, kas raksturo respondenta attieksmi pret darbu, bet ne pret kolēģiem, vadību vai organizāciju.

The aim of this research was to adapt employee engagement survey TeamPulse™ into Latvian language. In the course of this work, survey TeamPulse™ was studied in a wider and more diverse sample. 106 respondents from three different organizations – a bank, a manufacturing company and a high school – filled in the questionnaires. In addition, a full version of work engagement survey (UWES, Schaufeli & Baker, 2006) was used to identify correlation between components of both surveys. Based on psychometric data of the adapted survey, it can be said that reliability is acceptable, discrimination index of survey items is statistically important, reaction index is elevated. Convergent validity testing indicates that there is a correlation between TeamPulse™ and UWES survey components that characterize the respondent's attitude towards work, but not towards co-workers, management or organization.
Employee Engagement survey TeamPulse™ realiability and validity in the Latvian version of the survey
Keywords: Psiholoģija; darbinieku iesaiste; aptaujas adaptācija; konverģentā validitāte; employee engagement; survey adaptation