SIA „Briede, Vīndedze un Meijubers” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Tukuma, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba temats – „SIA „Briede, Vīndedze un Meijubers” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums”. Diplomdarba mērķis – ir izanalizēt un novērtēt SIA „Briede, Vīndedze un Meijubers” finansiālo stāvokli, salīdzināt ar vadošām sabiedrībām nozarē, ka arī izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Ir apskatīti finanšu analīzes metodes un modeļi, noteikti finanšu analīzes avoti, lietotāji. Darba gaitā tika veikti aprēķini, noteikti koeficienti, kuri tika salīdzināti ar analizējamās sabiedrības citu periodu koeficientiem, kā arī ar citu revīzijas pakalpojumu sniedzošo sabiedrību rādītājiem. Pētījuma periods ir četri finanšu gadi no 2002.gada 01.jūlija līdz 2006.gada 30.jūnijam. Diplomdarbā izmantoti 15 literatūras avoti. Darba apjoms 73 lappuses.

Subject of the diploma work is „Briede, Vīndedze un Meijubers Ltd” analysis and evaluatian of financial position.” The aims of the diploma work are to analyze and to evaluate „Briede, Vīndedze un Meijubers Ltd” financial position, to compare with leading companies in the branch, and to work out proposals how to make better the financial position.Financial methods and models are examined, sources and user of financial analysis are determined. Period of research are four years – from 2002 of July until 2006 of June.There were used 15 literature sources for the diploma work. Volume of the diploma work is 73 pages.
Ltd „Briede, Vīndedze un Meijubers” analysis and estimation of the financial state
Keywords: Ekonomika