Projekts: Uzņēmuma "Autola krava" izveidošana - Kiseļova, Laura (Latvijas Universitāte, 2012)
Projekta ideja ir nodibināt kravu pārvadājumu uzņēmumu SIA „Autola krava” un novērtēt tā konkurētspēju. Uzņēmums SIA „Autola krava” nodarbosies ar preču piegādi un transportēšanu Latvijas teritorijā un ārzemēs, piedāvājot savus pakalpojumus uzņēmumiem. Uzņēmums SIA „Autola krava” tiks dibināts Daugavpilī, jo pilsēta atrodas izdevīgā ģeogrāfiskajā stāvoklī (robežu tuvumā, dzelzceļu un autoceļu tuvumā), Daugavpilī ir salīdzinoši maz konkurentu, kas nodarbotos ar starptautiskiem kravu pārvadājumiem, tur trūkst transporta un loģistikas speciālistu, kā arī tādēļ, ka pašlaik aktuāla problēma ir Latgales reģiona attīstība un šim reģionam nozīmīgākās ir starptautiskās nozīmes tranzīta automaģistrāles, kuras nodrošina Latvijā saražoto preču nogādi uz Krievijas Federāciju, Baltkrievijas Republiku un Lietuvas Republikas ziemeļaustrumu reģioniem.

The project`s idea is to establish a transport enterprise Ltd. „Autola krava” and to estimate its competitiveness. The enterprise Ltd. „Autola krava” will be engaged in the supply of goods and transportation on Latvian territory and abroad, offering these services to enterprises. The enterprise Ltd. „Autola krava” will be established in Daugavpils, because the city has advantage geographical position (close to the borders, railway and motorway). There are not so many competitors in Daugavpils, who are engaged in international cargo shipment.
Project: Establishment of the company "Autola krava"
Keywords: Finanses un kredīts