Valsts policijas tēla atspoguļojums laikrakstā "Diena" (1991–1996 un 2004–2013) - Valbe, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir "Valsts policijas tēla atspoguļojums laikrakstā "Diena" (1991 - 1996 un 2004 - 2013)". Šī darba mērķis ir noskaidrot, kā ir mainījies Valsts policijas tēls mediju kontekstā kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Par teorētisko pamatu izvēlēta tēla teorija, publiskās sfēras teorijas, reputācijas teorija un mediju rāmējuma teorija. Empīriskais pētījums tiek veidots izmantojot kontentanalīzi, daļēji strukturēto interviju un interneta aptauju. Plānotie rezultāti - ar Valsts policijas un laikraksta ''Diena'' pārstāvi veikta intervija par reālo situāciju nozarē, kontentanalīzes pētījuma gaitā iegūti dati par pozitīvu vai negatīvu Valsts policijas tēlu presē un aptaujas ietvaros izzināt sabiedrības attieksmi par Valsts policiju mūsdienās. Atslēgvārdi: LR IeM Valsts policija; tēls; laikraksts ''Diena''; rāmējums; Latvijas neatkarības atjaunošana; Eiropas Savienība;

The theme is "The image of The State police of Latvia in newspaper "Diena" (from 1991 to 1996 and from 2004 to 2013)". Aim of this work is to understand how the image of The State police has changed in media since restoration of Latvia independence. The theoritical basis of this work is image theory, theory of the public sphere, reputation theory and media framing theory. Empirical research was made including content analysis, half structured interview and online survey. Planned results for this analysis - information from The State police and newspaper "Diena" representative about real situation in industry, gain information from content analysis about positive or negative image of The State police and gain understanding about the society attitude against The State police.
The image of the State police of Latvia in newspaper "Diena" (from 1991 to 1996 and from 2004 to 2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne