Pacientu izglītošana pēc varikozo vēnu operācijas ar lāzera metodi - Vanaga, Laila (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma: ,,Pacientu izglītošana pēc varikozo vēnu operācijas ar lāzera metodi.” Sastāv no ievada, teorētiskās un praktiskās daļas. Darbā tiek izmantota B. Ņūmenas Sistēmas teorijas modelis. Pētījuma daļā, diagrammu un tabulu veidā, apkopoti un izanalizēti pētījumā iegūtie rezultāti. Pētījuma veikšanai izmantota kvantitatīvā metode – anketa. Darba mērķis: noskaidrot kāda informācija nepieciešama pacientam pēc varikozo vēnu operācijas ar lāzera metodi. Pētījuma dati apstiprina izvirzīto hipotēzi, ka vispusīga pacientu izglītošana saīsina pēcoperācijas atveseļošanās periodu un samazina komplikācijas rašanos. Atslēgvārdi: pacientu izglītošana, hroniska vēnu mazspēja, riska faktori, profilakse.

Bechelor’s theme: „Patients education after laser ablation of varicous veins of leg.” Consists of an introduction, theoretical and practical parts. At Bechelor work is used B.Newman systems theory model. At the research part, in the form of the chart and table, study results are compiled and analyzed. In a survey used a quantitative method - a questionnaire. The goal: to clarify what information is necessary for the patient after laserablation of varicous veins of leg. Results of research prove the hypothesis that a comprehensive patient education shortens postoperative recovery period and reduce the occurrence of complications. Keywords: patients education, chronic venous insufficiency, risk factors, prevention.
Patients education after laser ablation of varicous veins of leg
Keywords: Medicīna