Runas attīstības veicināšana ar pirkstu rotaļām 2-3 gadus veciem bērniem - Jērāne, Kitija (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autore: Kitija Jērāne Darba nosaukums: Runas attīstības veicināšana ar pirkstu rotaļām 2-3 gadus veciem bērniem. Darba mērķis: teorētiski pētīt un praktiski pārbaudīt pedagoģiskos procesus runas attīstības veicināšanai ar pirkstu rotaļām 2-3 gadu veciem bērniem. Tika veikts pētījums par pirkstu rotaļu izmantošanas iespējām bērnu runas aktivizēšanā jaunākajā vecumposmā. Iegūtie rezultāti liecina, ka pirkstu rotaļu izmantošana veicina valodas jomu prasmju attīstību. Būtiskas ir bērna iepriekš apgūtās prasmes un individuālās īpatnības. Vislielākais progress ir vērojams runas lietojumā ikdienā. Darba lapaspušu skaits ir 43 lpp., 3 attēli, 3 tabulas, bibliogrāfiskā saraksta vienību skaits ir 51, darbam ir četri pielikumi. Atslēgas vārdi: runa, valoda, 2-3 gadus veci bērni, pirkstu rotaļas.

Author of the work: Kitija Jerane Title of work: Promotion of speech development with finger games in 2-3 years old children. The purpose of the work: to theoretically study and practically test pedagogical processes for promoting speech development with finger games for 2-3 year old children. A study was conducted on the possibilities of using finger toys to activate children's speech at the youngest age. The obtained results show that the use of finger toys contributes to the development of language skills. The child's previously learned skills and individual characteristics are important. The greatest progress is shown in use of the everyday speech. The number of pages of the work is 43 pages, 3 pictures, 3 tables, the number of items in the bibliographic list is 51, and the work have four appendices. Key words: speech, language, 2-3 years old children, finger play.
Promotion of speech development with finger games in 2-3 years old children
Keywords: Izglītības zinātnes; runa; 2-3 gadus veci bērni; pirkstu rotaļas; valoda