Industriālā politika kā Latvijas konkurētspēju ietekmējošs faktors - Ziemelis, Andris (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Industriālā politika kā Latvijas konkurētspēju ietekmējošs faktors”. Darba mērķis ir analizēt Latvijas industriālo politiku un tās ietekmi uz valsts konkurētspēju, salīdzināt to ar Somijas industriālo politiku un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidei. Darba pirmajā daļā tiek aplūkota teorija par industriālo politiku un valsts konkurētspēju, otrajā tiek apskatīta Latvijas tautsaimniecība un trešajā daļā tiek analizēta Latvijas industriālās politikas ietekme uz valsts konkurētspēju un veikts salīdzinājums ar Somijas industriālo politiku. Darba rezultātā tika secināts, ka Latvijā īstenotā industriālā politika laika posmā no 2003.-2013. gadam ir veicinājusi Latvijas konkurētspējas palielināšanos, bet tās horizontālā rakstura dēļ, ir bijušas mazas strukturālās pārmaiņas, kuras Somijā tiek veicinātas mērķtiecīgāk.

The theme of the bachelor thesis is „Industrial policy as a factor affecting competitiveness of Latvia”. The aim of the work is to evaluate industrial policy of Latvia and its effect on country competitiveness and compare it with industrial policy of Finland. Paper consists of three parts. In the first part author has studied theoretical aspects of industrial policy and country competitiveness. In the second part author has analyzed economy of Latvia and its main indicators. In third part author has analyzed industrial policies of both countries, evaluated their effect on country competitiveness and compared them. In the result, it was found that during 2003-2013 industrial policy of Latvia has promoted overall country competitiveness, but has made little effect on the structure of economy compared to industrial policy of Finland.
Industrial Policy as a Factor Affecting Competitiveness of Latvia
Keywords: Ekonomika