Mārketinga stratēģijas izveidošana augstas pievienotās vērtības biškopības produktu realizēšanai. - Berinada, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2025)
A.Berinadas Bakalaura darba tēma ir “Mārketinga stratēģijas izveidošana augstas pievienotās vērtības biškopības produktu realizēšanai.” Bakalaura darbā aplūkota biškopības nozares attīstība Latvijā un tās izaicinājumi mūsdienu konkurences apstākļos. Tēmas aktualitāte ir mārketinga stratēģiju nozīmē biškopības produktu atpazīstamības un pieprasījuma veicināšanā. Mūsdienās arvien lielāka nozīme tiek pievērsta augstas pievienotās vērtības un ekoloģisko produktu ražošanai, kas prasa pārdomātu un pielāgotu mārketinga pieeju. Darba mērķis ir izstrādāt mārketinga stratēģiju veiksmīgai biškopības produktu izveidei un realizācijai konkrētā uzņēmumā. Pētījumā izmantotas dažādas metodes: teorētiskās literatūras analīze, anketēšana, intervēšana, grafiskā datu apstrāde un loģiski konstruktīvā metode. Dati iegūti no respondentiem un nozares ekspertiem, lai noskaidrotu patērētāju paradumus, attieksmi pret vietējo produkciju un izpratni par mazāk zināmiem biškopības produktiem. Darba rezultātā izstrādāta mārketinga stratēģija 2026.–2029. gadam, kas veicina biškopības uzņēmuma konkurētspēju un ilgtspējīgu attīstību.

The topic of A. Berinada's Bachelor's thesis is "Developing a marketing strategy for high-added-value beekeeping products." The Bachelor's thesis deals with the development of the beekeeping industry in Latvia and its challenges in today's competitive environment. The topic is relevant because it examines the role of marketing strategies in promoting awareness and demand for beekeeping products. Nowadays, the production of high-added-value and ecological products is becoming increasingly important, which requires a well-thought-out and tailored marketing approach. This thesis aims to develop a marketing strategy for the successful development and marketing of beekeeping products in a specific enterprise. The author uses different methods: theoretical literature analysis, questionnaires, interviews, graphical data processing, and the logical-constructive method. Data were collected from respondents and experts in the field to determine consumer habits, attitudes towards local products, and perceptions of lesser-known beekeeping products. The result is a marketing strategy for 2026-2029 that contributes to the competitiveness and sustainable development of the beekeeping enterprise.
Developing a marketing strategy for realizing high-added-value beekeeping production.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; biškopība; mārketings; augsta pievienotā vērtība; stratēģija