Datortomogrāfijas un rentgenoloģijas pielietojums ribāja un krūšu kaula traumu gadījumos - Brikmane, Elīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma - datortomogrāfijas un rentgenoloģijas pielietojums ribāja un krūšu kaula traumu gadījumos. Tēmas aktualitāti nosaka pieaugošais traumas pacientu skaits un radioloģisko metožu pielietojuma pieaugums pēdējos gados. Darba mērķis- noskaidrot vai datortomogrāfijas metode ir informatīvāka par rentgena izmeklēšanas metodi ribāja un/vai krūšu kaula traumu guvušam pacientam. Pētniecības uzdevumi ir analizēt literatūru, izstrādāt pētījuma tabulu, iegūt nepieciešamos datus, tos izvērtēt un apkopot, izdarīt secinājumus un izveidot ieteikumus. Hipotēze- datortomogrāfijas izmeklēšans metode ir informatīvāka par rentgena izmeklēšans metodi ribāja un/vai krūšu kaula traumu guvušam pacientam. Izmantota kvantitatīvā pētījuma metode un pētījuma iznsturments ir autores izstrādāts protokols, kas balstīts uz literatūras izpēti.

Bachelor’s Thesis: “Use of computed tomography and x-ray applications in injuries of ribs and sternum”. The topic is determined by the number of truama patients and the increase in the use of radiological methods in recent years. The objective of work – clarify or ct method is the methode of x- ray investigion give more information ribs or sternum trauma patient. Research study is to analuse the literature, to the table, the data needed to assess them and collect, draw conclusions and make recommendations. Hypothesis – computed tomography method is give more information of x-ray method to thorax trauma patient. Method used for the quantitative study and study tool is the author of a report based on a study of literature.
Use of computed tomography and x-ray applications in injuries of ribs and sternum
Keywords: Medicīna; Ribājs; Krūšu kauls; Rentgens; Datortomogrāfija; Trauma