Vadītāja darbība izglītības iestādes demokrātiskas vides veidošnā. - Ķepule, Inga (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba temats „Vadītāja darbība izglītības iestādes demokrātiskas vides veidošanā”. Zinātniskais vadītājs: Profesors, Dr. Phys., Andris Grīnfelds. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt priekšlikums vadītāja efektīvai darbībai demokrātiskas vides aspektā. Maģistra darbā ir raksturoti teorētiskie aspekti par iestādes demokrātiskas vides jēdzienu, ietverot visus ietekmējošos faktorus, kā vadības stilu, motivāciju, un citus elementus. Maģistra darbā veiktā pētījuma rezultātā ir izveidoti izglītības iestādes vadītāja darbības priekšlikumi, pamatojoties uz demokrātiskas vides pieeju. Maģistra darba apjoms ir 90. lappuses. Tas sastāv no ievada, teorētiskās un praktiskās daļas, secinājumiem, literatūras saraksta un pielikumiem. Maģistra darbā ir izmantoti 47. literatūras avoti un 12. pielikumi. Atslēgvārdi: Vadības stils, demokrātiska vide, motivācija, pašvērtējums.

Master thesis „The action of manager by democratic environment formation in the educational organization” by Inga Ķepule. Scientific supervisor Prof., A. Grīnfelds. The aim of the thesis is to investigate the development possibility of democratic environment, effectiveness, contributed and obstructive factors primary school. Theoretical aspects of democratic environment in the educational organization are described briefly, including all influenced factors, as well motivation and others. Obtained results are used for theoretical manager model development based on the democratic environment approach. The volume of work is 90 pages. It consists of theoretical and practical parts, conclusions, the list of literature sources and appendices. Master thesis 47 literature sources and 12 attachments are used. Keywords: Management control, democratic environment, motivation, self-appraisal.
The activities of the principle of the educational institution in forming democratic environment.
Keywords: Izglītības vadība