Eiroskeptisko grupu loma Eiropas Parlamentā 2009. VI – 2011. XII - Locāne, Maija (Latvijas Universitāte, 2013)
Eiroskeptisms ir neatņemama Eiropas politikas sastāvdaļa, un tas vēsturiski pastāvējis arī Eiropas Parlamentā. Šī bakalaura darba mērķis ir izvērtēt, kādu lomu Eiropas Parlamentā ieņem eiroskeptiskās grupas- EFD, ECR un GUE/NGL. Darbā tiek aplūkoti eiroskeptisma teorētiskie aspekti, galvenokārt, tā tipoloģija, tiek aprakstītas politisko grupu iespējas EP, kā arī tiek analizētas eiroskeptisko grupu darbības laika posmā no 2009. gada jūnijam līdz 2011. gada decembrim, informāciju gūstot no grupu un partiju mājas lapām, kā VoteWatch izveidotās datu bāzes. Izvirzītā hipotēze- eiroskeptisko grupu iekšējā un savstarpējā heterogenitāte samazina to ietekmi un padara tās par nenozīmīgu opozīciju Eiropas Parlamentā- darba gaitā tiek apstiprināta. - eiroskeptisms - Eiropas Parlaments - politiskās grupas - EFD - ECR - GUE/NGL –

Euroscepticism is an integral part of European politics, and it has historically existed in the European Parliament as well. The aim of these thesis is to examine the role of eurosceptic groups- EFD, ECR and GUE/NGL- in the European Parliament. First, theoretical aspects of euroscepticism, notably the typology, are discussed; later on the possibilities of political groups in the European Parliament are described, and finally eurosceptic group acticivies during first half of this term (June 2009-December 2011) are analyzed on a base of the information and data from the group and party websites and datasets created by VoteWatch. The hypothesis- internal and mutual heterogeneity of eurosceptic groups reduces their influence and makes them insignificant opposition in the European Parliament- was confirmed.
The role of Eurosceptic groups in the European Parliament 2009. VI – 2001. XII
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)