Datortīklu mācību platformas pārveide - Braunfelds, Ralfs Eduards (Latvijas Universitāte, 2021)
Šis dokuments ir bakalaura darbs, kurš izstrādāts Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes Datorzinātnes studiju programmas ietvaros. Dokumentā tiek veikti pētījumi par datortīklu un datorsistēmu mācību platformas ReSeLa pārveidi, kas iekļauj izpēti par populāru tiešsaistes mācību platformu iezīmēm un veicamo uzlabojumu tehnoloģiskajiem risinājumiem. Balstoties uz veiktajiem pētījumiem, tiek veikta sākotnējā jaunās platformas izstrāde, un dokumentā aprakstīta tās struktūra, API, izvēlētie risinājumi, trūkumi un nepieciešamie uzlabojumi, kā arī tiek aprakstīta un uzstādīta testa vide tās galvenajai ārējai saskarnei – OpenStack.

This document is a Bachelor’s Thesis, which has been produced in the scope of the University of Latvia Faculty of Computing Computer Science Bachelor’s study programme. This document researches the remaking of the ReSeLa computer network learning platform, which includes researching the characteristics of other popular online learning platforms and technological solutions for the required improvements. Initial development of the new learning platform is then done based on research results and its main characteristics are documented, including the overall structure, API, used solutions and further development. Furthermore, a description and setup steps are given for the test environment of the platform’s main dependency – OpenStack.
Remaking of a computer network learning platform
Keywords: Datorzinātne; Tiešsaistes mācību platforma; ReSeLa pārveide; uzlabojumu risinājumi; OpenStack