Mutiskās prezentācijas prasmes angļu valodā akadēmiskai un profesionālai izmantošanai - Vībe, Rita (Latvijas Universitāte, 2020)
Prezentācijas prasmēm ir liela loma akadēmiskajā un profesionālajā jomā, jo tās palīdz informēt un izglītot, kā arī nodot vēstījumu auditorijai un attiecīgi iespaidot auditorijas reakciju uz vēstījumu. Bakalaura darba galvenais mērķis bija izpētīt kā prezentāciju prasmju apgūšana akadēmiskajā vidē palīdz sagatavoties prezentēšanai profesionālajā vidē. Literatūras analīze, anketēšana un novērošana tika izmantota kā galvenās pētniecības metodes. Prezentāciju un aptaujas analīze atklāja, ka prezentācijas prasmes var tikt izmantotas, lai ieinteresētu, pārliecinātu un izglītotu cilvēkus, un ir spēju kopums, kas palīdz mijiedarboties, nodot vēstījumu un sazināties ar publiku. Pētījumā secināts, ka profesionālās prezentācijas prasmes ir jāmāca akadēmiskajā nozarē, jo prakse un atgriezeniskā saite var palīdzēt apgūt šīs prasmes ātrāk.

Presentation skills have and important role in academic and professional fields, as they help with informing and educating, as well as convey message to the audience and influence the audience to react to the message accordingly. The main goal of this research is to study how learning presentation skills in academic field help to prepare for presentation in professional field. Literature review, questionnaire and observation were used as primary research methods. The results of the analysis showed that presentation skills are set of abilities that help to arose interest, persuade and educate. The findings have led to the conclusion that professional presentation skills need to be taught in an academic field as the practice and feedback can help to learn these skills faster.
Oral Presentation Skills in English for Academic and Professional Use
Keywords: Valodniecība; Presentation skills; Effective presentation skills; Communication skills; Academic discourse; Professional discourse