Kriminālsodi Baltijas jūras reģiona valstīs - Molokovs, Romans (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā tiek izskatītas četras attiecīgā reģiona valstis: Somija, Dānija, Polija un Latvija. Galvenais autora mērķis darbā ir atrast salīdzināmo valstu sodu sistēmās un sodu veidu noteikumos tādas īpatnības, kuras var izmantot kā paraugu Krimināllikuma uzlabošanai. Darbā autors detalizēti izskata jautājumus, kas saistīti ar piespiedu darba piemērošanas iespējām nosacītas notiesāšanas gadījumā, citas nosacītas notiesāšanas institūta pilnveidošanas iespējas, speciālās konfiskācijas jautājumu, kā arī aktuālākās tendences sodu sistēmās. Pētījuma rezultātā autors izdara attiecīgus secinājumus un formulē piedāvājumus.

The title of this work is “Criminal penalties in the states of the Baltic Sea Region.” The Baltic Sea Region consists of nine countries. Within the framework of this work the author studies criminal penalties in four countries: Finland, Denmark, Poland and Latvia. The author’s purpose is to research and compare legal regulations concerning criminal penalties in aforementioned countries; to reveal actual problems that relate to criminal penalties in Latvia and to find solutions for discovered problems that would be based on the example of law in other countries. The author focuses on several important problems concerning criminal penalties in Latvia, for instance, in certain cases conditional sentence without application of supplementary penalties is an insufficient measure.
Criminal penalties in the states of the Baltic Sea Region
Keywords: Juridiskā zinātne