Projekts: SIA "UZVARA-LAUKS" darbības pilnveidošana piesaistot ES struktūrfondus - Rozenbaha, Inese (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma ir Projekts: SIA “Uzvara – Lauks” darbības pilnveidošana piesaistot ES struktūrfondus. Projekta mērķis ir piesaistot ES atbalsta līdzekļus veikt SIA “Uzvara – Lauks” meliorācijas sistēmas pārbūvi 139.71 ha apjomā. Kopējās projekta izmaksas sastāda 229 478 EUR, ES atbalsta nauda 181 782.40 EUR, uzņēmuma ieguldījums 47 695.60 EUR. Lauksaimniecība ir pakļauta ārēja faktora – laika apstākļu ietekmei, kur tieši funkcionējošai meliorācijas sistēmai ir izšķiroša nozīme, lai lauku nebūtu pārmitri, zemi varētu efektīvi izmantot lauksaimniecības vajadzībām, iegūt augstas un kvalitatīvas ražas, tādejādi paaugstinot uzņēmuma konkurētspēju, uzlabojot saimnieciskās darbības rādītājus.

The subject of the Master’s Thesis is a project Improvement of operation of LLC Uzvara – Lauks by attracting EU Structural Funds. The aim of the project was to perform reconstruction of LLC Uzvara – Lauks drainage system in an area of 139.71 ha by attracting EU support funds. The total project costs amount to EUR 229 478 where EUR 181 782.40 is EU support funds and EUR 47 695.60 is the investment by the company. Agriculture is subject to the influence of an external factor, weather conditions, where a functioning drainage system plays a decisive role in the fields not being excessively wet, for enabling the effective use of land for agricultural needs, obtaining good and quality crops, thus increasing the competitiveness of the company and improving the economic activity indicators.
Project: "UZVARA-LAUKS" Llc. operation improvement using EU structural funds
Keywords: Finanses un kredīts; ES fondu līdzekļi; Graudkopība; Lauksaimniecība; Meliorācija