Vadošās acs apmiglojuma ietekme uz stereoredzi tālumā - Starceva, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 39 lapām, satur 13 attēlus, 1 tabula un 26 atsauces uz literatūras avotiem. Darba uzdevumi: noteikt vadošās acs redzes kvalitātes ietekmi uz stereoslieksni tālumā, nevadošās acs redzes kvalitātes ietekmi uz stereoslieksni tālumā, stereosliekšņa pieauguma atkarība no anizometropijas pakāpes. Eksperimentā piedalījās 10 subjekti, no kuriem 8 subjekti ir emetropi un 2 subjektiem ir pirmās pakāpes miopija, bez anizometropijas. Eksperimentā ar i.Polatesta® palīdzību tika pārbaudīts, kā apmiglojums ietekmē uz stereoredzi tālumā. Vadošās un nevadošās acs izmaiņas pie apmiglojuma tika salīdzinātas ar Origin un Excel programmu. No iegūtiem rezultātiem var secināt, ka stereoredzes asums būtiski samazinās pie katra 0,5 D apmiglojuma. Vadošas acs stereoasums samazinās daudz straujāk nekā nevadošās acs stereoasums.

Bachelor work is written in Latvian on 39 pages. It contains of 13 pictures, 1 table and 26 references. Work tasks: determinate of an influence of a dominant eye vision quality on stereotresholds distance, an influence of a non-dominant eye vision quality on stereotresholds distance, the stereotresholds growth reffering to the anisometropia’s degree. In the experiment participated 10 subjects, 8 of which are emetropes and 2 subjects have low myopia, all subjects were without anisometropia. i.Polatest® were used to determinate how fogging influence on stereoacuity at distance. Dominant and non-dominant changes during the fogging were compared using Origin and Excel programs. The result is: stereoacuity was decreased by each 0,5 D of fogging. Dominant’s eye stereoacuity decreases more sufficiently in comparison with non-dominant eye.
Influence of dominant eye fogging on stereoacuity at distance
Keywords: Fizika