Administratīvā procesa problemātika vides lietās - Blūms, Toms (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbā ir izpētītas būtiskākās vides lietu problēmas administratīvajā procesā. Problēmas ir iedalāmas trīs blokos: 1) populārsūdzības jeb actio popularis problemātika administratīvo tiesu praksē, 2) vides tiesību kolīzijas ar citiem normatīvajiem aktiem (Būvniecības likumu, Administratīvā procesa likumu un likumu Par pašvaldībām) un 3) Orhūsas konvencijas integrēšanas problemātika nacionālajās tiesībās – salīdzinājums ar citu valstu (Orhūsas konvencijas dalībvalstu) regulējumu. Pētāmās problēmas tiek analizētas administratīvo tiesu prakses (Latvijas un citu Orhūsas konvencijas dalībvalstu) kontekstā.

The Bachelor thesis focuses on the main problems of administrative procedure in environmental cases. It includes 1) the discussion on actio popularis in judicial practice, 2) the collision between environmental law and other regulations (building rights and administrative procedure law) and 3) the integration of Aarhus conventions in national law – comparison with the member states of Aarhus convention. All the problems mentioned above have been analyzed in the context of judicial practice.
The administrative procedure problems in environmental cases
Keywords: Juridiskā zinātne; vides tiesības; populārsūdzība; Orhūsas konvencija; labvēlīga vide