Cietsirdība un vardarbība pret nepilngadīgo: kriminālistiskais raksturojums - Jemeļjanova, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba temats ir „Cietsirdība un vardarbība pret nepilngadīgo: kriminālistiskais raksturojums”. Šajā bakalaura darbā tiek analizēta vardarbīga un cietsirdīga izturēšanās pret nepilngadīgo, par ko kriminālatbildība ir paredzēta Krimināllikuma 174. pantā, liekot uzsvaru uz noziedzīga nodarījuma kriminālistisko raksturojumu. Pētījums veltīts noziedzīga nodarījuma veida izzināšanai, ņemot vērā pēdējo piecu gadu praksi attiecīgā jautājumā. Problēma ir aktuālā un diezgan apjomīga, jo tā ir plaši izplātīta sociālā parādība, kura skar ļoti plašu jautājumu loku. Mērķu sasniegšanai un īstenošanai, darbā tiks izmantota vēsturiskā, salīdzināšanas un indukcijas metode. Tiks analizētas starptautiskās un nacionālās tiesību normas, Latvijas tiesu prakse un daudzu autoru viedokļi par šo jautājumu. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, kopsavilkuma, izmantotas literatūras, normatīvu aktu, kā arī tiesu prakses saraksta un anotācijas latviešu un angļu valodā.

Theme of the Bachelor Thesis is "Cruelty and violence against minors: forensic science characteristics". In this Bachelors work cruelty and violence against minors for which criminal liability is provided in the 174. article of Criminal law is analysed, putting the emphasis on the forensic science characteristics of cruelty and violence against minors. The research of Bachelor Thesis is devoted to study cruelty and violence against minors, taking into account the last five years of practice relevant to the issue. The problem of the topic is relevant, since it is quite widespread social phenomenon that affects a very wide range of issues. Historical comparison and inductive method will be used to achieve the purpose and implementation of the work. The international and national legal norms, Latvian court practice and many authors views on this issue will be analysed. The work consists of an introduction, four chapters, summary, used literature, the regulatory acts as well as judicial practice list and the annotations in Latvian and English.
Cruelty and violence against minors: forensic science characteristics
Keywords: Juridiskā zinātne; CIETSIRDĪBA; VARDARBĪBA; PRET NEPILNGADĪGO; KRIMINĀLISTISKAIS; RAKSTUROJUMS