Humors komisāra Palmu filmās - Štrāls, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Humors komisāra Palmu filmās” tiek aplūkotas, pēc Mika Waltari detektīvromānu motīviem uzņemtās filmas: Komisāra Palmu kļūda, Zvaigznes pastāstīs, Komisār Palmu! un Kurš nogalināja Skrofas kundzi? Tiek veikta filmu galvenā varoņa – komisāra Palmu tēla un citu varoņu, kā arī filmās attēlotā humora analīze. Pētījuma mērķis ir skaidrot kā humors izpaužas komisāra Palmu filmās, skaidrot, kas ir humors, iepazīties ar humora vēsturi un veikt humora analīzi komisāra Palmu filmās. Humora analīzē tika izmantoti dažādu autoru, kā piemēram Artura Asas Bergera, Mīkes Bālas un Ārnes Kinunena pētījumi.

Bachelor’s thesis Humor of Inspector Palmu Movies is dedicated to the analysis of Mika Waltari crime novels and movies - Inspector Palmus Error, The Stars Will Tell, Inspector Palmu! and Who murdered Mrs. Skrof. The analysis of main protagonist – Inspector Palmu and other central characters are also presented along with the humor analysis. The aim of the bachelor’s thesis is to understand, how humorous scenes appear in the movie, define what is humor, understand its history and analyze humor in Inspector Palmu movies. To analyze humor, theories of different authors, such as Arthur Asa Berger, Mieke Bal and Aarne Kinnunen have been used.
Humor of Inspector Palmu Movies
Keywords: Valodniecība; humors; filma; detektīvromāns; Mika Waltari; vizuālais naratīvs