Sevis prezentēšana sociālajos tīklos: Andra Kiviča gadījuma analīze - Druņģe, Elvita Kerolaina (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba “Sevis prezentēšana sociālajos tīklos: Andra Kiviča gadījuma analīze” mērķis ir noskaidrot Andra Kiviča prezentēšanas veidus sociālajos tīklos un lietotāju attieksmes pret tiem. Pētījuma problēma – Andris Kivičs nenošķir intīmās dzīves publiskošanu no profesionālās darbības, tādā veidā, iespējams, ietekmējot iesaistītās personas un viņu bērnus. Darba teorētiskajā daļā tiek izmantota sociālo tīklu teorija, teorija par sevis prezentēšanu, kuras pamatā ir izmantota Ērvinga Gofmaņa dramaturģiskā pieeja, kā arī psiholoģijas literatūra par augstu un zemu pašapziņu un gadījuma pētījums. Pētījuma daļā tiek izmantota gadījuma analīze ar daļēji strukturētās intervijas, kontentanalīzes un anketēšanas pielietojumu.

The aim of the bachelor's thesis “Self-presentation in social networks: a case study of Andris Kivičs” is to find out the ways of presenting Andris Kivičs in social networks and user attitudes towards them. The problem of research - Andris Kivičs does not distinguish between the disclosure of intimate life and professional activity, thus possibly affecting the persons involved and their children. The theoretical part of the thesis uses social network theory, the theory of self-presentation, which is based on the dramatic approach of Erving Goffman, as well as psychology literature on high and low self-esteem and case study. In the research part there are case analysis with the use of semi-structured interviews, content analysis and questionnaires.
Self-presentation in social networks: a case study of Andris Kivičs
Keywords: Komunikācijas zinātne; Sevis prezentēšana; Andris Kivičs; Facebook; Pašapziņa; Narcisms