Bronzas laikmeta apbedīšanas tradīcijas Latvijas teritorijas austrumu daļā un Lielupes baseinā - Simsons, Kristiāns (Latvijas Universitāte, 2014)
Lai gan avotu un literatūras klāsts par bronzas laikmeta kapulaukiem ir plašs, tomēr nav sastopami konkrēti pētījumi, kas būtu veltīti tēmai par apbedīšanas tradīcijām un kā tajās atspoguļota bronzas laikmeta sabiedrība. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot apbedījumu iekārtojuma attīstību Latvijas austrumu daļā un Lielupes baseinā, noskaidrot ar kapa piedevām saistītās tradīcijas un, par pamatu izmantojot kapulauku uzbūvi un kapu iekārtojumu, noskaidrot vai apbedīšanas tradīcijas atspoguļo sabiedrības sociālās attiecības. Bronzas laikmeta apbedīšanas tradīcijas Latvijas teritorijā ir mainījušās un attīstījušās. Dažādā kapulauku uzbūve, apbedījumu iekārtojums un inventārs liecina par to, ka bronzas laikmetā Latvijas austrumu daļā un Lielupes baseinā, ir pastāvējusi sabiedrības sociālā diferenciācija.

Although the sources and literature about the Bronze age cemetaries are wide, there is no specific studies that would be devoted to the theme about burial practices and Bronze age societies. The aim of bachelor work is to examine the development of burial practice in the territory of Eastern Latvia and Lielupe Basin, examine the traditions of grave goods and examine how burial traditions reflect social relationships of Bronze age society. Bronze age burial traditions in the territory of Eastern Latvia and Lielupe Basin are developed and changed. Various structures of cemetaries and grave goods show that Bronze age society, in the territory of Eastern Latvia and Lielupe Basin, was socially differentiated.
Bronze age burial practice in the territory of Eastern Latvia and Lielupe Basin
Keywords: Vēsture