Valūtu instrumentu laikrindas statistiskā analīze un prognozēšana - Pričins, Ivars (Latvijas Universitāte, 2019)
Šī darba mērķis ir sniegt Forex tirgus pamatideju pārskatu, izskaidrojot fundamentālos jēdzienus, kas veido šī tirgus bāzi. Dažādo platformu rūpīga izpēte sniedz iespēju dziļāk izprast Forex tirgu, kā arī pievērst uzmanību detaļām, kas svarīgas sev piemērotākas platformas izvēlē. Tehniskā analīze, ko lieto, lai paredzētu cenu virzienu nākotnē, tiek pārveidota tirdzniecības stratēģijās. Lai šīs stratēģijas pamatotu, pāris no tehniskajā analizē izmantotajiem indikatoriem un osciliatoriem tiek analizēti un sniegta to signālu interpretācija. Praktiskajā pētījumā autors izveidojis stratēģiju, kurā pārbauda indikatoru signālus par pirkumu vai pārdošanu un vai pēc signāla saņemšanas tiek sasniegts mērķis 24 stundu laikā.

The objective of this research is to give an overview of Forex trading by explaining the fundamental concepts that underly the market. Examining different trading platforms allows the trader to understand Forex trading as well as to pay attention to relative details when choosing the most suitable platform for them. Technical analysis that is used to predict price direction is thoroughly broken down into straightforward trading strategies. Various indicators and oscillators used in technical analysis are analysed in order to further examine these strategies and protect the trader from probable risks. In the practical part of the research the author has created a strategy in which the indicator signals are checked for purchases or transactions and whether after having recieved a signal the goal is achieved in 24 hours.
Statistical analysis and prognosis of financial instrument time series
Keywords: Matemātika; Forex; Valūtu instrumenti; Indikatori; Signāli; Tehniskā analīze