Ilgtspējīgs vides pārvaldības modelis izglītības iestādē - Gabrānovs, Andris (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs „Ilgtspējīgs vides pārvaldības modelis izglītības iestādē” izstradāts, lai veicinātu vides apziņas attīstību izglītības iestādē un ārpus tās, nodrošinātu ar vides informācijas pieejamību un iespēju rīkoties videi draudzīgi. Pētījumā parādīta skolas vides pārvaldība un tās pozitīvā ietekme uz skolēnu videi draudzīgu rīcību gan skolā, gan ārpusskolas. Darba nobeigumā izstrādatas vadlīnijas un ieteikumi ilgtspējīgas vides parvaldībai skolā, sasaistot to ar mācību procesu, kurā paredzētas darbības, kas jāveic, lai uzsāktu kādu no Latvijā pieejamajiem vides pārvaldības modeļiem izglītības iestādēm, kā piemēru ņemot Ekoskolu programmu. Maģistra darbs sastāv no 5 nodaļām. Atslēgas vārdi – vides izglītība un ilgtspējīga attīstība, vides pārvaldība skolā.

Master Thesis „Sustainable environmental management model for formal education institution” designed to promote the development of environmental awareness education and beyond, to ensure access to environmental information and to act in an environmentally-friendly. The research reveals the environmental management of the school and its positive impact on students' environmentally friendly behavior both in school and out of school. The summary of the guidelines and recommendations for sustainable environmental management of the school, incorporating it into the learning process, which shall provide for action to be taken to initiate any of the Latvian environmental management models available to formal educational institutions and the rules of the Eco School program. Master's thesis consists of 5 chapters. Keywords - environmental education and sustainable development, environmental management of the school.
Sustainable Environmental Management Model for Formal Education Institution
Keywords: Vides pārvaldība