Siltuma sistēmu plānošana: Rīgas pilsētas piemērs - Muzikants, Valters Liberts (Latvijas Universitāte, 2022)
Silta mājvieta ir nepieciešama visiem. Siltuma sistēmu optimāla plānošana ir veids, kā nodrošināt pēc iespējas pieejamāku pakalpojuma cenu un minimizēt negatīvās ekoloģiskās sekas, kā arī ir cieši saistīta arī ar ģeopolitisko situāciju un enerģētisko neatkarību. Siltuma sistēmu plānošana saistās ar lielām investīcijām, tamdēļ nozīmīgi atrast efektīvus lēmumu pieņemšanas veidus. Šī maģistra darba mērķis ir atrast datos pamatotu un mērogojamu metodiku siltuma sistēmu plānošanai Rīgas valstspilsētā, tiecoties uz oglekļa neitrālu, ekonomisku un enerģētiski neatkarīgu siltumapgādi. Darbā formulēti ieteikumi siltuma sistēmu turpmākai attīstībai un lēmumu pieņemšanai. Maģistra darbs ir izstrādāts latviešu valodā un sastāv no 1 sējuma un 2 pielikumiem. Teksta daļa sastāv no ievada, 7 nodaļām un secinājumiem, kopā 73 lappusēm.

Everyone needs a warm home. An optimal manner of planning heating systems is a way to provide an affordable price for this service and to decrease the negative ecological consequences, and is also closely connected to the geopolitical situation, regarding energetic independence. The aim of this master’s thesis is to a find data-based and scalable methodology for the planning of heating systems in the city of Riga, with the end-goal of reaching a carbon neutral, economically viable and energetically independent heat supply. Suggestions for the development of heating systems and decision-taking are formulated. This master's thesis is written in Latvian and consists of 1 volume and 2 appendixes.
Planning of heating systems: the case study of Riga city
Keywords: Arhitektūra; enerģijas plānošana; siltuma sistēmu plānošana; siltumapgāde; energoefektivitāte; energosektors