Metodiska materiāla izstrāde tēmai "Tīmekļu lappušu veidošana." - Anfimova, Anna (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir „Metodiskā materiāla izstrāde tēmai „Tīmekļa lappušu veidošana”. Darba galvenais mērķis- izstrādāt metodisko materiālu 2009./2010. mācību gada vispārējās vidējās izglītības standarta informātikas priekšmetā tēmai „Tīmekļa lappušu veidošana”. Darbs satur 3 daļas: •Teorētiskā daļa, kura satur informāciju par „Tīmekļa lappušu veidošanas” tēmas iekļaušanu vispārējās vidējās izglītības standartā informātikā, HTML valodas vēsturi un iespējām, 4 literatūras avotu analīzi par HTML valodas mācīšanas tēmu, dažādu valstu vispārējās vidējas izglītības standartu analīzi, kā arī apakštēmu definējums saistībā ar tīmekļa lappušu tēmas apgūšanu un aptaujas analīzi par tēmu „Tīmekļa lappušu veidošanas tēmas iekļaušana vispārējās vidējās izglītības standartā”. •Praktiskā daļa, satur metodiskus materiālus 10 mācību stundām tēmai „Tīmekļa lappušu veidošana”. •Nobeigums un secinājumi. Diplomdarba ietvaros izstrādātos metodiskos materiālus var izmantot tradicionālajam mācību procesam. Diplomdarba apjoms ir 56 lappuses, 8 attēli, 1 tabula un 9 pielikumi, kuros ir aptaujas anketa, kontroldarba lapa ar uzdevumiem 10. mācību stundai un diagramma.

The theme of the diploma paper is "Development of the methodically material for the theme "Web Page Creation". The main goal of the paper is to develop the methodical material for the theme “Web Page Creation” within the Informatics secondary level standard for the school year 2009/2010. The work contains 3 parts: • The theoretical part, which contains information on inclusion of the "Web Page Creation" topic into the informatics secondary level standard, the history and possibilities of the HTML language, 4 literature source analysis on the HTML language teaching topics, secondary education standard analysis of various countries, as well as the sub-theme definition in connection with the acquisition of the web page topic and the survey analysis on the topic “Inclusion of the web page creation topic into the secondary education standard” • The practical part contains methodical materials for 10 lessons on "Web Page Creation" • Conclusion and conclusions. The methodical materials developed within the framework of the diploma paper can be used for the traditional learning. Diploma paper consists of 56 pages, 8 figures, 1 table and 9 attachments containing a questionnaire, test page with an assignment for the 10th lesson and the chart.
Greating the methodological material for the theme "Making the webpages."
Keywords: Pedagoģija