MNT algoritma izstrāde NBA maču rezultātu prognozēšanai un salīdzināšanai ar patiesajiem rezultātiem - Rasa, Krišjānis (Latvijas Universitāte, 2022)
Sporta spēļu derību industrija un tehnoloģijas ir attīstījušās plašā mērogā, tāpēc sporta spēļu iznākuma prognozēšana, izmantojot tehnoloģiju pieeju, tagad paliek arvien aktuālāka. Cilvēkiem ir zināmi ierobežojumi, apstrādājot lielu informācijas daudzumu. Tomēr, mākslīgā intelekta metodes var atrisināt šo problēmu. Bakalaura darbā ievadā tiek sniegts vispārējs apraksts par sporta derībām, kā tās notiek, kā arī par MNT darbību. Darba rezultātā autors ir izstrādājis MNT algoritmu, kas spēj prognozēt NBA sporta spēļu rezultātus. Šis algoritms tad tiek salīdzināts ar patiesajiem rezultātiem.

The sports betting industry and technology have evolved on a large scale, so predicting the outcome of sports games using a technology approach is now becoming increasingly important. People have some known limitations in processing large amounts of information. However, artificial intelligence and its techniques can solve this problem. The introduction to the bachelor's thesis provides a general description of sports betting, how it takes place, and how ANN works. As a result of the work, the author has developed an ANN algorithm that is able to predict the results of NBA sports games. This algorithm is then compared to the actual results.
Development of ANN algorithm for predicting and comparing the results of NBA matches with the actual results
Keywords: Datorzinātne; sporta mači; rezultātu prognozēšana; neironu tīkli; mākslīgais intelekts; NBA