Iļģuciema kultūrvide - Sudakova, Ņina (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba temats – “Iļģuciema kultūrvide”. Mērķis – sniegt nelielu ieskatu par Iļģuciema kultūrvidi no deviņdesmitajiem gadiem līdz 2016.gadam, izmantojot rakstus un publikācijas par Iļģuciemu no Rīgas Centrālās bibliotēkas datubāzes “Rīgas pilsētas novadpētniecība” un iļģuciemiešu mutvārdu vēstures intervijas. Darba teorētiskā bāze ir hermeneitika (hermeneutic) un sociālais konstrukcionisms. Datu vākšanas metodes - dokumentu analīzei izmantota kontentanalīze, mutvārdu vēstures intervijās ir daļēji strukturētā intervija, bet datu apstrādes un analīzes metode arī ir kontentanalīze. Rezultātā atlasīta un analizēta informācija no rakstiem un publikācijām, kā arī no divpadsmit intervijām par Iļģuciemu.

Master's thesis topic - "Iļģuciema cultural environment." The goal - to give an insight on Iļģuciems culture of the nineties until 2016, through articles and publications on Iļģuciems from Riga Central Library database "Riga City regional studies" and Iļģuciemies people oral history interviews. The theoretical base is hermeneutics (hermeneutic) and social constructionism. Data collection methods - analysis of the documents used for content analysis, oral history interviews are semi-structured interview, and data processing and analysis method is also a content analysis. As a result, selected and analyzed information from the writings and publications, as well as the twelve interviews on Iļģuciems.
Historical and cultural context of district Ilguciems
Keywords: Komunikācijas zinātne; Iļģuciems; kultūra; vide; novadpētniecība; mutvārdu vēsture