Ģeometrisku aprēķinu palīgfunkciju izstrāde darbam ar DirectDraw - Draba, Vitālijs (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā tiek apskatīta trīsdimensiju objektu vizualizēšanas konveijera izstrāde. Ir sniegts viss nepieciešamais teorētiskais pamatojums, kurā aprakstītas nepieciešamās matemātiskās metodes darbam ar trīsdimensiju telpu. Vizualizēšanas konveijers, kuru ir izveidojis autors, ļauj vienkārši strādāt ar trīsdimensiju pasaules izveidi un vizualizēšanu Visual C++ 2005 vidē. Maģistra darbs palīdzēja autoram detalizēti izprast trīsdimensiju grafikas matemātisko modeli, kā arī metodes, ar kuru palīdzību notiek objektu pārvietošana un pārveidošana trīsdimensiju pasaulē.

Present work discusses the development of a three-dimensional conveyor for visualization of objects. The work presents the necessary theoretical foundation which describes mathematical methods of operation with three-dimensional space. The visualization conveyor, developed by the author, allows a simplified approach of dealing with visualization of a three-dimensional space in Visual C++ 2005 environment. While completing this work the author was able to thoroughly understand the mathematical three-dimensional model and the methods used for reformation and movement of objects in three-dimensional space.
Development of supplementary functions for the geometric calculations for use with DirectDraw software
Keywords: Datorzinātne