Ģimene valodā un valoda ģimenē: Tēzes : Akadēmiķa Jāņa Endzelīna 151. dzimšanas dienas atcerei veltīta starptautiska zinātniska konference, 2024. gada 22.–23. februāris, Rīga - Akadēmiķa Jāņa Endzelīna 151. dzimšanas dienas atcerei veltīta starptautiska zinātniska konference; LU Latviešu valodas institūts (Latvijas Universitāte, Latviešu valodas institūts, 2024)
Tēžu krājumā apvienotas Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūta rīkotās akadēmiķa Jāņa Endzelīna (1873–1961) 151. dzimšanas dienas atcerei veltītās starptautiskās zinātniskās konferences tēzes, kuras iesnieguši 24 konferences dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Vācijas. Akadēmiķa atceres konferences tiek rīkotas jau kopš 1963. gada. 2024. gada 22.–23. februāra konferences “Ģimene valodā un valoda ģimenē” tēžu krājums ietver pētījumus dialektoloģijā, leksikogrāfijā, terminoloģijā, onomastikā, sociolingvistikā un lingvodidaktikā. The collection includes conference abstracts submitted for the International Scientific Conference commemorating the 151st anniversary of academician Jānis Endzelīns (1873–1961), organized by the Latvian Language Institute of the University of Latvia. The abstracts were submitted by 24 conference participants from Latvia, Lithuania, Estonia, Finland, Sweden, and Germany. Commemorative conferences have been held for the academician since 1963. The conference “Language in Family and Family Language” was held on 22–23 February 2024. The collection of abstracts includes researche in dialectology, lexicography, terminology, onomastics, sociolinguistics, and language education.
International Scientific Conference “Language in Family and Family Language” to commemorate the 151st anniversary of academician Jānis Endzelīns. Abstracts
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Other languages::Baltic languages; Ģimene valodā; Valoda ģimenē; Dialektoloģija; Leksikogrāfija; Terminoloģija; Onomastika; Sociolingvistika; Lingvodidaktika