Krāsu sakārtošanas testa izveide sarkani-zaļo krāsu redzes deficītu diagnostikai - Hildebrants, Rūdolfs Rūdis (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 29 lappusēm. Tas satur 19 attēlus,2 pielikumus un 48 atsauces. Darba mērķis ir izveidot uz FM 100 krāsu sakārtošanas testa bāzes ,krāsu sakārtošanas testu sarkani-zaļo krāsu redzes deficīta diagnostikai. Pētījumā 40 dalībnieki veica 5 dažādus krāsu redzes testus - HRR ,FM100,FM100 reducēto testa versiju, CAD un CCT testus, lai salīdzinātu un novērtētu izveidotā testa precizitāti un pielietošanas iespējas. Pētījumā tika apstiprināts ,ka izveidotā krāsu sakārtošanas testā dalībnieki pieļauj vairāk kļūdas nekā standarta FM100 atbilstošas krāsu kategorijas .Pētījuma ietvaros tika apstiprināts, ka ar izveidoto testu var diagnosticēt sarkani-zaļos krāsu redzes deficītus.

The bachelor's thesis is written in Latvian on 29 pages. It contains 19 images,2 appendices and 48 references. The aim of the research was to design of color arrangment test based on the FM 100 color arrangment test for the diagnosis of red-green color vision deficiency. In the study, 40 participants performed 5 different color vision tests, HRR, FM100, FM100 reduced version, CAD and CCT tests, to compare and evaluate the accuracy and applicability of the designed test. The study found that in the designed color arrangment test participants had more errors than in the full FM100 corresponding color categories. The results show that the designed test can diagnose red-green color vision deficiencies.
Design of a Colour Arrangement Test for Red-Green Colour Vision Deficits
Keywords: Optometrija; krāsu redze; krāsu sakārtošanas tests; CAD tests; CCT tests; anomalskopa tests