Darba un atpūtas laiks. - Mičule, Dana (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autore: Dana Mičule. Bakalaura darba tēma: Darba un atpūtas laiks. Darba zinātniskā vadītāja: lekt. mag. iur. Velga Slaidiņa. Darbam mērķis – veikt darba laika tiesiskā regulējuma un jēdziena un atpūtas laika tiesiskā regulējuma un jēdziena analīzi. Darba izstrādes gaitā izmantoti latviešu autoru literatūras grāmatas un publikācijas, angļu autoru grāmatas, Latvijas Republikas juridiskās prakses materiāli, Eiropas Savienības tiesu prakses materiāli, Latvijas Republikas normatīvie akti, Eiropas Savienības normatīvie akti un vairāku ārvalstu normatīvie akti. Darba struktūru veido trīs nodaļas ar vairākām apakšnodaļām, kurās apskatīts darba laika tiesiskais regulējums un jēdziens, darba laika veidi, darba laika organizācija, atpūtas laika tiesiskais regulējums un jēdziens, atpūtas laika veidi, attālinātais darbs un elastīgs darba laiks, kā arī izteikts darba autores viedoklis. Darbs kopumā izklāstīts 51 lappusēs. Darbā izmantoti 63 literatūras avoti, normatīvie akti un juridiskās prakses materiāli. Atslēgvārdi: darba laiks, atpūtas laiks, tiesiskais regulējums, veidi, organizācija.

Author of the work: Dana Mičule. Bachelor’s thesis topic: Work and rest time. Scientific supervisor: lect. Mg. iur. Velga Slaidiņa. The aim of the work – to perform the legal regulation and concept of work time and legal regulation and concept of rest time analysis. During the development of the work, books and publications of Latvian authors, books of English authors, materials of legal practice of the Republic of Latvia, materials of court practice of the European Union, regulatory enactments of the Republic of Latvia, regulatory enactments of the European Union and regulatory enactments of several foreign countries were used. The structure of the work consists of three chapters with several subsections, in which deal with the legal regulation and concept of work time, types of work time, organization of work time, legal regulation and concept of rest time, types of rest time, telework and flexible work time, as well as the author’s opinion. The work is presented in 51 pages in total. 63 literature sources, regulatory enactments and materials of legal practice were used in the work. Keywords: work time, rest time, legal regulation, types, organization.
Work and rest time.
Keywords: Juridiskā zinātne; darba laiks; atpūtas laiks; tiesiskais regulējums; veidi; organizācija