Eiropas Savienības Kopējās Lauksaimniecības politikas 2007. - 2013. ietekme uz Latvijas lauksaimniecības attīstību, Tukuma novada gadījums - Zelčs, Valters (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba ‘’Eiropas Savienības Kopējās Lauksaimniecības politikas 2007. - 2013. ietekme uz Latvijas lauksaimniecības attīstību, Tukuma novada gadījums’’ mērķis ir noskaidrot, vai laika posmā no 2007. līdz 2013. gadam Tukuma novada lauksaimniecības sektors ir attīstījies saistībā ar Eiropas Savienības Kopējās Lauksaimniecības politikas mērķiem. Lai sasniegtu darba mērķi, pētījumā tika pētīta Kopējās Lauksaimniecības politikas attīstība, īpašu uzmanību vēršot uz 2007-2013 periodu, un šī perioda Kopējās lauksaimniecības politikas organizēšanu. Lai sekmīgi pētītu lauku attīstības pīlāra ietekmi Tukuma novadā, padziļināti tika izpētīta Latvijas Lauku Attīstības programma. Lai izskaidrotu Kopējās Lauksaimniecības nepieciešamību, un tās ietekmi uz Tukuma novada lauksaimniecības attīstību, kā teorētiskā bāze ir izvēlēta eiropeizācijas teorija.

The aim of thesis ‘’European Union Common Agricultural policy 2007-2013 effect on development of agriculture in Latvia, case of Tukums county.’’ is to find out if the agricultural sector of Tukums county in period of 2007-2013 has developed according to aims of Common Agricultural policy 2007-2013. In order to achieve this goal, the emphasis was put on research of Common Agricultural policy 2007-2013 and its organizational structure. To evaluate the impact of CAP second pillar, the national rural development program of Latvia was researched. In order to explain the necessity of Common Agricultural policy and its impact on development of agricultural sector of Tukums County, it was decided to use Europeanization as a theoretical framework.
European Union Common Agricultural policy 2007-2013 effect on development of agriculture in Latvia, case of Tukums county
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Kopējā lauksaimniecības politika; Lauku attīstības programma; Eiropeizācija; Tukuma novads; Lauksaimniecības attīstība