Bismuta selenīda plāno kārtiņu elektroķīmisko īpašību raksturošana nātrija nitrāta ūdens elektrolītā - Skrastiņa, Anna (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba ietvaros tika veikti elektroķīmiskie mērījumi bismuta slelenīda plānajām kārtiņām, izmantojot ciklisko voltamperometriju (CV) un elektroķīmisko impedances spektroskopiju (EIS), kā arī plāno kārtiņu raksturojums, izmantojot skenējošo elektronu mikroskopiju (SEM) un enerģijas dispersīvo rentgenstaru spektroskopiju (EDX). Iegūtie rezultāti statistiski apstrādāti, salīdzināti ar literatūru un izdarīti secinājumi par bismuta selenīdu veikstpēju nātrija nitrāta ūdens elektrolītā. Pētījuma rezultāti norāda uz Bi2Se3 plāno kārtiņu perspektīvu pielietojumu kā anoda elektrodu nātrija jonu baterijās ar ūdens elektrolītu (ASIB).

Electrochemical measurements of bismuth selenide thin films using cyclic voltammetry (CV) and electrochemical impedance spectroscopy (EIS), as well as characterization of thin films using scanning electron microscopy (SEM) and energy dispersive x-ray spectroscopy (EDX) were performed within the bachelor's thesis. The obtained results were statistically processed, compared with the literature and conclusions were made about the performance of bismuth selenide in sodium nitrate water electrolyte. The results of the study show the perspective application of Bi2Se3 thin films as an anode electrode in the aqueous sodium ion batteries (ASIB).
Characterization of electrochemical properties of bismuth selenide thin films in sodium nitrate aqueous electrolyte
Keywords: Ķīmija; Bismuta selenīds; Nātrija jonu baterijas; Cikliskā voltamperometrija; Elektroķīmiskā impedances spektroskopija; Skenējošā elektronu mikroskopija