Spēles cenas analīze matricu spēlēm ar nestriktām norēķinu matricām - Dance, Diāna (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs ir veltīts matricu spēlēm ar norēķinu matricām, kuru elementi ir trīsstūrveida nestrikti skaitļi. Ir piedāvātā metode, balstīta uz nestriktu lineāro programmēšanu, kas ļauj spēles cenu noteikt kā nestriktu skaitli. Izmantojot līmeņu režģi, nestriktās lineārās programmēšanas problēmas tiek reducētas uz lineārās programmēšanas uzdevumiem, kuru risināšanas rezultātā var iegūt spēles cenu attiecīgajos līmeņos. Metode ir ilustrēta ar skaitliskiem piemēriem.

This paper is devoted to the matrix games with payoffs of triangular fuzzy numbers. This method provides the possibility to solve the value of the game as a fuzzy number. Fuzzy linear programming problems are transformed to the linear programming problems by using grid of scale. The value of the game can be determined for each scale. The method is illustrated with examples.
The analysis of the value of fuzzy matrix games
Keywords: Matemātika