Ugunsmūra migrācija - Sarkanbiksis, Endijs (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī kvalifikācijas darba ietvaros tiks veikta ugunsmūru migrācijas darbu veikšana divās ēkās, par cik esošie ugunsmūri pamazām sāk novecot un aptuveni pēc pusgada ir paredzēts to ražotāja atbalsta beigu termiņš. Kvalifikācijas darba sākumposmā tiks iekļauts detalizēts tīkla apraksts, esošo ugunsmūru konfigurācijas auditēšana, kā arī esošās konfigurācijas optimizēšanas iespējas. Pēc šīs, sākumposmā apkopotās informācijas, tiks izvērtēti varianti un izvēlēta iekārta, kas varētu aizvietot esošos ugunsmūrus un aprakstīts, kā būtu veicama to uzstādīšana. Rezultātā, būs skaidri zināms, kādu ugunsmūri būtu jāizvēlas un kā organizēt tā nomaiņas procesu, lai darbi būtu veikli izdarāmi, kad iekārta būs pieejama.

As part of this qualification work, migration of fiewalls will be planed and carried out in two buildings, as the existing firewalls are gradually becoming obsolete and their manufacturer’s support is expected to expire in about six months. The initial phase of the qualification work will include a detailed description of the network, auditing the configuration of the existing firewalls, as well as optimization considerations to the existing configuration. Based on this information gathered, possible options will be evaluated, and appropriate firewall will be selected to replace the existing firewalls based on several factors. It will be described on how these networking devices should be installed. As a result, it will be clear which firewall should be chosen and how to organize the replacement process so that the work can be done quickly when the equipment is available.
Firewall migration
Keywords: Datorzinātne; Ugunsmūris; Migrācija; Informācijas sistēmas; Datortīkli; Gala lietotāji