Darba vides risku analīze SIA „Imanta” grāmatvedībā - Terina, Larisa (Latvijas Universitāte, 2010)
SIA „IMANTA” grāmatvedībā nodarbināto darba un veselības drošība, ergonomika, psihosociālie riski. Terina L., zinātniskā vadītāja Dr.med., docente Ž. Roja. Diplomdarbs, 75 lappuses, 15 attēli, 46 tabulas, 15 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā.DARBA VIDE, DARBA VIETA, ERGONOMISKIE RISKI, DATORU ERGONOMIKA, PSIHOSOCIĀLIE FAKTORI. Darbā ir noteikti un izanalizēti darba vides un darba vietu riska faktori, kuri ietekmē SIA „IMANTA” grāmatvedībā nodarbināto veselību un drošību. Izpētīti mikroklimats, fiziskā un emocionālā slodzes, ergonomisko risku faktori darbā ar datoru. Darbā tika izmantotas puskvantitatīvās un kvalitatīvās darba vides risku novērtēšanas metodes.

Work and health safety, ergonomics, psychosocial risks of “IMANTA” LLC account department employees. Terina L., Supervisor Z. Roja, MD, docent. Diploma thesis includes 75 pages, 15 figures, 46 tables, 15 literary sources, 5 appendixes. In Latvian language. WORK ENVIRONMENT, RISK FACTOR, ERGONOMIC RISKS, COMPUTER ERGONOMICS, PSYCHOSOCIAL FACTORS. The goal of this diploma thesis are description and analysis of working environment and workplaces risk factors that affect the employees of “IMANTA” LLC account department. Investigation focuses on microclimate, physical and emotional stress, ergonomic factors at work with a computer. Semiquantitative and qualitative methods of risk assessment work environment are used.
Work environment Risk Analysis in Book-keeping of “Imanta” LLC
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze