Tiesnešu vārda brīvības ierobežojumi un to tiesiskais pamatojums - Rudoviča, Ilze (Latvijas Universitāte, 2007)
Rudoviča I. (2007.) „Tiesnešu vārda brīvības ierobežojumi un to tiesiskais pamatojums”. Diplomdarbs. Rīga: Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte, studiju programma Tiesību zinātņu – 59.lpp, bibliogrāfija 49 nosaukumi latviešu un 3 angļu valodā. Pirmajā darba nodaļā ir apskatīts tiesību kultūras un tiesu varas attīstība vēsturiskā aspektā. Otrajā darba nodaļā pamatoju, kāpēc ir nepieciešams domāt par Ētikas padomi, kā vienojošu elementu starp tiesu varas trijām profesijām. Trešajā nodaļā galvenais aspekts ir tiesnešu vārda brīvības robežas, ka galvenais un vienīgais elements ir tiesnešu ētika, kas spēj novilkt šīs robežas. Secinājums - vēsturiskie notikumi pagājušajā gadsimtā stipri un paliekoši mainīja Latvijas tiesību kultūru, kas savukārt ietekmējis tiesnešu un citu ar tiesu varu saistīto cilvēku tiesisko domu. Priekšlikums - izveidot Ētikas padomi, kas sastāv no trīs discipinārkolēģijām tiesnešu, advokātu un prokuroru. -

SUMMARY Rudoviča I. (2007.) „Freedom of expression judicial limitations and juridical argument”. Riga: University of Latvia Faculty of Law. Studies program Science of Law. – 59.pp., bibliography 49 title in latvian and 3 in english. Target of work is clear up does exists any freedom of expression judicial limitations. In first chapter is described cultural and histotical development of law. In second chapter grounded why is necessary think about ethics board like conjunctive between juridical profesions – judges, lawyers and procurators. In third chapter the main aspekt is judges freedom of expression limitations, that the moust important and only element is ethics which can increase these limitations. Conclusion - historical developments in last century deep and lastins changed culture of Latvian jurisdiction, which increased judges and other juridical profession thoughts. Suggestion - found council of ethics, which includes three collegia: judges, lawyers and procurator. -
Freedom of expression judicial limitations and juridical argument
Keywords: Tiesības