Uzņēmuma „X” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Stupina, Olga (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba nosaukums ir „Uzľēmuma „X” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums”.Diplomdarba mērķis ir izpētot finanšu analīzes teorētiskos aspektus, novērtēt uzľēmuma SIA „X” finansiālo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus tā uzlabošanai.Diplomdarbs sastāv no 2 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti. Otrā nodaļā darba autore veica uzľēmuma „X” finanšu rādītāju analīzi. Aprēķināja likviditates, maksātspējas, aktivitātes un rentabilitātes rādītājus, kā arī veica bilances un peļľas vai zaudējuma aprēķina horizontālo un vertikālo analīzi un veica bankrota prognozi.Diplomdarba apjoms ir 68 lappuses. Darbā ievietotas 18 tabulas, 1 attēls, 42 formulas un 2 pielikumi.Atslēgvārdi: finanšu rādītāji, horizontālā analīze, vertikālā analīze, bankrota prognozēšana.

The name of diploma paper is „Financial analysis and evaluation of Enterprise X”.The aim of diploma paper is to research theoretical aspects of financial analysis, to evaluate the financial situation of the enterprise SIA „X” and to develop suggestions for its improvement.Diploma paper consists of 2 parts. The first part is dedicated to theoretical aspects of financial analysis. In the second part the author makes the analysis of financial indicators. The author highlights the liquidity of the company, the solvency, assets and profitability indicators, shows balance sheet and profit and loss account’s horizontal and vertical analysis and makes the bancruptcy prognosis.The size of diploma paper is 68 pages. It includes 18 tables, 1 picture, 42 formula and 2 annexes.Keywords: financial indicators, horisontal analysis, vertical analysis, bancruptcy prognosis.
Financial analysis and evaluation of Enterprise X
Keywords: Ekonomika