Biogēno amīnu noteikšana Latvijas vīnos, izmantojot augsti efektīvo šķidrumu hromatogrāfiju - Rimoviča, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Biogēno amīnu noteikšana, izmantojot augsti efektīvo šķidrumu hromatogrāfiju. Rimoviča K., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., pētnieks Antons Podjava. Bakalaura darbs. 40 lappuses, 9 attēli, 13 tabulas, 42 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Literatūras apskatā apkopota informācija par biogēno amīnu veidošanos un funkcijām, kā arī derivatizāciju un fluorescences detektora lietošanu to analīzei. Eksperimentālajā daļā analizēti sešu biogēno amīnu standarti, mobilās fāzes vides pH ietekme, kā arī astoņu kolonnu ietekme uz joslu izšķiršanu, izmantojot augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju ar fluorescences detektēšanu.

Determination of biogenic amines using high performance liquid chromatography. Rimovicha K., supervisor Dr. chem., researcher Anton Podjava. Bachelor degree work, 40 pages, 9 images, 13 tables, 42 literature references, 2 appendices. In Latvian. The literature review part summarizes information about biogenic amines, their functions, determination methods as well as derivatization procedures and the use of the fluorescence detector for their detection. High performance liquid chromatography with fluorescence detector have been used during the experimental part to analyse six biogenic amine standarts, mobile phase pH and columns influence on signal resolution.
Determination of biogenic amines in Latvian wines using high performance liquid chromatography
Keywords: Ķīmija; BIOGĒNIE AMĪNI; DERIVATIZĀCIJA; AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶĪDRUMA HROMATOGRĀFIJA; FLUORESCENCES DETEKTORS.