SIA ‘’Algora’’ saimnieciskās darbības analīze - Grundule, Vineta (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba autore ir Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes 5. kursa studente Vineta Grundule, studenta, apl. nr. FinV 020035. Diplomdarba tēma ir "SIA ‘’Algora’’ saimnieciskās darbības analīze”. Darbs ir izstrādāts latviešu valodā un tas sastāv no 3 daļām - - Diplomdarba pirmajā daļā tiek analizēts praktiskais uzņēmums SIA “Algora”. Tiek raksturota uzņēmuma ietekmējošā iekšējā un ārējā vide, esošā situācija un biznesa darbība. Nodaļas ietvaros tiek analizēta līdzšinējā uzņēmuma darbības pieredze, tirgus attīstība un izmaiņu tendences. Tiek analizēta konkurence Latvijas tirgū. - Darba otrajā daļā tiek padziļināti analizēta un interpretēta teorētiskā literatūra, zinātniskā monogrāfija un saimnieciskās darbības analīze. Aplūkota sasaiste ar praktisko uzņēmumu SIA “Algora”. - Darba trešā daļa ir analītiskā pētījuma daļa. Šajā nodaļā darba autore analizē veiktos pētījumus par praktiskā uzņēmuma SIA ‘’Algora’’ saimniecisko darbību. Diplomdarba mērķis ir izanalizēt saimnieciskās darbības rādītājus un izstrādāt priekšlikumus SIA ‘’Algora’’ konkurētspējas paaugstināšanai. Darba mērķa sasniegšanai tika analizēta uzņēmuma saimnieciskā darbība par laika periodu no 2004. gada līdz 2006. gadam. Diplomdarbs ietver 18 tabulas un 20 attēlus. Šī darba izstrādei ir izmantoti 39 informācijas resursu un literatūras avoti. Kopējais darba apjoms ir 62 lpp. Diplomdarba praktiskā pētījuma rezultāti apkopoti secinājumos un priekšlikumos.

The Author of the Diploma Thesis is Vineta Grundule, Student’s Certificate No Fin V 020035, the student of the 5th course of the Economics and Management Faculty of Latvian University. The subject of this Thesis is “The Analysis of SIA “Algora” Economic Activity”. The work is made in Latvian Language and it consists of three parts. - The first part of the Thesis is devoted to the description of the actual operation of SIA “Algora”; the influence of internal and external environment on the character of the company’s activity. The Paragraphs of the first Part include the description of the analyses of the operational experience; the development of the market and the tendencies of its changes. The competition in the Latvian market is described in this Part. - The second part of the Thesis includes the detailed analysis and interpretation of theoretical and scientific monographs, as well as the analysis of the literature on practical business. All these works are analyzed in connection with the practical activity of SIA “Algora”. - The third part of this Thesis is devoted to analytical investigation. In this part the author is analyzing the investigation of SIA “Algora” practical activities. The goal of this Thesis is to analyze the factors of practical activities and to elaborate the offers to increase the competitiveness of SIA “Algora”. To reach this goal the author has analyzed the practical activity of the company in the period of 2004 – 2006 years. The Diploma Thesis includes 18 tables and 20 pictures. 39 information and literature recourses were used to write this Thesis. Total volume of the Thesis is 62 pages. Practical investigation results are summarized in the conclusions and recommendations.
The analysis of SIA “Algora” economic activity
Keywords: Finanšu menedžments