Krāsu atlieku gaistošo komponentu identifikācija ar hromatogrāfijas un masspektrometrijas metodēm - Teterovskis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbā tika izpētīta literatūra, kurā aprakstītas gaistošo organisko savienojumu fizikālķīmiskās īpašības, Ministru kabineta noteiktās maksimālās koncentrācijas, iedarbība uz cilvēka organismu un apkārtējo vidi, noteikšanas metodes. Izvērtējot literatūras datus, tika izstrādāta gaistošo organisko savienojumu identifikācijas metode krāsu atliekās ar gāzu hromatogrāfijas un masspektrometrijas metodēm.

In master thesis the literature about the chemical and physical properties, maximal content determined by Cabinet of Ministries, effect in human body and environment, determination methods for volatile organic compounds were investigated. After of evaluation of the data from literature, identification method of volatile organic compounds in colour oddments by gas chromatography and mass spectrometry was developed
Identifying Volatile Components from Paint Residues by Mass Spectroscopy and Chromatographic Methods
Keywords: Ķīmija