Personālvadības sistēmas analīze un tās pilnveidošanas iespējas uzņēmumā „MTG Latvia” - Živčikova, Sandra (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs izstrādāts par personāla vadības sistēmu un tās pilnveidošanas iespējām uzņēmumā „MTG Latvia”. Pētāmā problēma ir darbinieku mainība, tāpēc autore veikusi pētījumu, lai noskaidrotu tos procesus, kuros ir nepilnības un kuri ietekmē darbinieku mainību. Izvirzītais mērķis: pētīt personāla vadības sistēmu uzņēmumā „MTG Latvia” un izstrādāt tās pilnveidošanas iespējas. Lai mērķi sasniegtu autore veikusi personāla vadības procesu analīzi, darbinieku anketēšanu un ekspertu intervijas. Tika izmantotas dažādas metodes (kvantitatīvā, kvalitatīvā, monogrāfiskā, analīzes, sintēzes un grafiskā), lai izanalizētu procesus un izstrādātu pilnveidošanas iespējas. Darba beigās tika izvirzīti arī secinājumi un priekšlikumi. Autores izstrādātais darbs ir ar 3 nodaļām, kuras sastāv no vairākām apakšnodaļām. Apkopotas arī 6 tabulas, 30 attēli un 9 pielikumi. Tika izanalizēta informācija no 33 literatūras avotiem. Darba kopējais apjoms ir 68 lpp. Atslēgas vārdi: personāls, vadība

Bachelor's thesis is developed for human resource management system improvement in the company "MTG Latvia". The study population problem is staff turnover, so the author conducted a study to determine the processes which have shortcomings that affect employee turnover. The stated objective: analyze personnel management and develop its improvement possibilities. To achieve this aim, the author made a personnel management process analysis, employee surveys and interviews with experts. Different methods were used (quantitative, qualitative, monographic, analysis, synthesis and graphical) to analyze processes and develop improvement opportunities. At the end was developed the conclusions and recommendations. The author's work has been worked out with 3 divisions, consisting of several sub-sections. There are 6 tables, 30 pictures and 9 appendices. Was analyzed data from 33 literature sources. The total size is 68 pages. Keywords: personnel, management
Human resource management system analysis and its improvement possibilities at the enterprise „MTG Latvia”
Keywords: Vadībzinātne