Dinamiskā redzes asuma atkarība no gaismas izkliedes pakāpes un stimula kustības ātruma - Lulle, Žanete (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 54 lapaspusēm. Tas satur 33 attēlus, 3 tabulas, 2 pielikumus un 29 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: noskaidrot, vai dažādas gaismas izkliedes pakāpes gadījumā dinamiskā redzes asuma izmaiņu straujums atšķiras, pieaugot stimula kustības ātrumam. Metode: dinamiskais redzes asums ar subjektīvu pārbaudes metodi tika noteikts pie 6 dažādiem ātrumiem (0 – 40°/s) un 7 gaismas izkliedes pakāpēm (0 – 70%). Stimula kustības iegūšanai tika izmantots rotējošs spogulis, bet gaismas izkliedei – PDLC plāksnīte. Secinājumi: Palielinot stimula kustības ātrumu, dinamiskais redzes asums krītas lineāri. Dinamiskais redzes asums krītas straujāk, palielinoties gaismas izkliedes pakāpei, taču dažiem indivīdiem novērojams atšķirīgs rezultāts.

Bachelor thesis is written on 54 pages by computer in Latvian. It contains 33 figures, 3 tables, 2 appendix. There are 29 references to literature sources. Aim: To determine whether in case of different degree of light scattering the change rapidity of dynamic visual acuity differs with increased velocity of stimuli. Method: Dynamic visual acuity with subjective test method was determined at 6 different speeds (0 – 40°/s) and 7 light scattering levels (0 – 70%). Stimulus motion was obtained by a rotating mirror and the light scattering by PDLC plate. Conclusions: Dynamic visual acuity decreases linearly when velocity of stimuli is increased. Change rapidity of dynamic visual acuity increases when light scattering is increased, though there might be some differences in individual results.
Dependence of dynamic visual acuity on degree of light scattering and velocity of stimuli
Keywords: Fizika