Sociālās inovācijas process: veiksmīga gadījuma analīze - Neimane, Karīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir: „Sociālās inovācijas process: veiksmīga gadījuma analīze”. 21. gadsimtā, līdz ar globalizācijas ietekmi un straujo attīstību, inovācijas ir ieguvušas plašu rezonansi sabiedrībā. Sociālās inovācijas ir pārmaiņas sociālajā vidē – organizācijās, indivīdos, savstarpējās attiecībās, mijiedarbē u.tml. Lai īstenotu pārmaiņas apkārtējā vidē, ir jānotiek sociālās inovācijas procesam. Tas ietver sevī trīs posmus – inovācijas radīšanu, izplatīšanu un pieņemšanu. Bakalaura darbā galvenie izvirzītie mēŗki ir izpētīt sociālās inovācijas procesu (radīšanu, izplatīšanu, pieņemšanu) un veikt veiksmīga gadījuma - organizācijas „Dzīvesprieks” analīzi. Bakalaura darbs sastāv no teorētiskās un empīriskās daļas. Teorētiskajā daļā ir veikts literatūras apskats par sociālajām inovācijām, kā rezultātā ir identificētas trīs pieejas inovācijas procesa skaidrošanā – organizācijas un līderisma pieeja, tīklojumu un sadarbības, kā arī radošuma un globalizācijas pieeja. Darba empīriskajā daļā ir veikta socioloģsikā pētījuma rezultātu analīze. Bakalaura darbā izmantotās pētniecības metodes: intervēšana, dokumentu, video materiālu analīze, novērojums, aptauja.

Bachelor performance’s theme is “Social innovation process: successful case analysis”. Because of globalization and development, innovations are become more popular then in the past. Social innovations are changes in the social world – in organizations, individuals, in relationships and interaction. To realize changes in the social environment, it is necessary to do social innovation process. Social innovation process is creation of idea, dissemination and acceptance of innovation. Main objectives in my reserch are to study social innovation process and to make a successful case analysis of association Dzivesprieks. My research is composed of two parts – theoretical and empirical. In the first – theoretical, part is review of literature. There are identified 3 approaches purposely to explain a social innovation process: 1. organization and leading; 2. networks and cooperation; 3. creativity and globalization. In the empirical part is made an analysis of research results. Research methods: interwieving, analysis of documents, video materials, observation and questionnaire.
Social Innovation Process: Successful Case Analysis
Keywords: Socioloģija