Ūdens sadalīšanās pētījumi elektromagnētiskā laukā - Roķis, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā pētīta inovatīva elektrolīzes sistēma elektrolīta - ūdens sadalīšanai. Izveidota elektrolīzes sistēma ūdens sadalīšanai elektromagnētiskajā laukā, kas balstās uz elektromagnētiskās indukcijas principa un pārbaudīta trīs elektrolītiem – dejonizēts ūdens, krāna ūdens un 0,1M sārma šķīdums. Veikta kvalitatīvā un kvantitatīvā analīze izveidotajai sistēmai un noteikti tās darbināšanas parametri. Apstiprināta tēze, ka šādā sistēmā ūdens elektrolītu var sadalīt ūdeņradī un skābeklī, pie kam jo lielāka vadītspēja elektrolītam, jo efektīvāk norisinās šķīduma sadalīšanās un lielāks daudzums gāzes izdalās. Atslēgas vārdi: ūdens elektrolīze, ūdeņradis, elektromagnētiskā indukcija, Teslas plakanā spole

The research performed in this bachelor's paper is on innovative electrolysis system to splitt the water in hydrogen and oxygen. Therefore the electrolysis system of water splitting in the electromagnetic field, which - based on electromagnetic induction principle - was elaborated and tested in three electrolytes – deionized water, tap water and 0.1M NaOH solution. Qualitative and quantitative analysis of the built system was performed and it's operating parameters were detected as well. It was concluded that the water electrolyte can be split into hydrogen and oxygen by using induction coil, furthermore the higher conductivity of electrolyte, the higher amount of gases generated. Keywords: water electrolysis, hydrogen, electromagnetic induction, flat Tesla coil
Water splitting study in the electromagnetic field
Keywords: Fizika