Kognitīvās funkcijas ietekme uz parkinsona slimības pacientu gaitu - Pelčere, Lelde (Latvijas Universitāte, 2013)
Kritieni PS ir izteikta problēma. Darba mērķis ir izpētīt vai un kā kognitīvā funkcija Parkinsona slimības pacientiem ietekmē gaitu. Divas pētijuma grupas- kontroles un PS pacientu grupa. Izvērtētas abas ar MMSE, PS ari UPDRS, modificēto HJS, Schwab un England ADL, ievaktu kritienu anamneze, 2 iesanas testi- ar/bez matematiska uzdevuma. Parkinsona slimības pacienti krīt vairāk un biežāk kā veseli pacienti, viņiem gaita ir kognitīvo funkciju regulējoša un atkarīga. Biežāk krīt PS pacienti ar zemāku MMSE rezultātu.

PD patients falls are seriously problem. The aim of the study is to understand do and how cognition function affect Parkinson’s diseases patients gait. Two groups- control and PD group. Both were examinated with MMSE, PD also with UPDRS, modified HYS, Schwab and England ADL, questionnaire about falls history, 2 tests- walking with or without subtraction's task. PD patients fall more often and frequently than control group, cognition function has affect to Parkinson’s diseases patients gait. More frequently falss PD patient with worsen MMSE scores.
Cognition function effect to Parkinson's diseases patients gait
Keywords: Medicīna