Cilvēkresursu vadība SIA „Dussmann” - Reuta, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Cilvēkresursu vadība SIA „Dussmann” ir apskatītas cilvēkresursu vadības procesa funkcijas un loma. Dotā bakalaura darba mērķis ir pilnveidot cilvēkresursu vadības procesu SIA „Dussmann”. Izvirzītā mērķa sasniegšanai tika izpētītas cilvēkresursu vadības procesa teorētiskie jautājumi, ka arī tika veikta uzņēmuma darbinieku aptauja un intervija ar uzņēmuma personāldaļas vadītāju. Pamatojoties uz jaunākajām teorētiskam atziņām cilvēkresursu vadībā un iegūto datu analīzi, tika izdarīti secinājumi un priekšlikumi par cilvēkresursu vadību SIA „Dussmann”. Atklāts, ka uzņēmumā pastāv virkne problēmu uzņēmuma cilvēkresursu vadības procesos, kuru atrisināšana uzlabos cilvēkresursu vadīšanas procesu. Bakalaura darbs veidots no ievada, trim nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, literatūras saraksta un pielikuma. Darbā apjoms ir 61 lpp. Bakalaura darbā ir apkopotas 3 tabulas un 10 attēli, 2 pielikumi.

In bachelor’s work "Human Resources Management Ltd. Dussmann" is considered human resource management functions and role. Objective of bachelor’s work is to improve human resource management processes in Ltd. Dussmann. To achieve the goal, the theory of the human resource management processes were analyzed, as well as the questionnaire with company’s workers and the interview with company’s personnel manager were made. Relying on the newest theoretical studies in human resource management and received data analysis, the conclusions and the suggestions for the SIA “Dussmann” were made. It turned out that there are numerous shortcomings in the human resource management in the company and their solution will make the human resource management processes better. The bachelor's work consists of introduction, three chapters, conclusions and suggestions, bibliographies list and appendixes. Amount of work is 61 pages. The work contains 3 tables, 10 figures and 2 appendixes.
Human resource management Ltd "Dussmann"
Keywords: Vadībzinātne