Dziednieciskā tūrisma attīstības iespējas Jūrmalā - Fadejeva, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā „Dziednieciskā tūrisma attīstības iespējas Jūrmalā” tiek pētīta Jūrmalas tūrisma nozare un bijušās sanatorijas „Līva” („Latvija”) darbība Ķemeros līdz 1993.gadam, un tās turpmākas darbības un attīstības iespējas. Darba izstrādē autore izmantoja kvantitatīvo pētījumu metodi (datu vākšana, visu datu statistiska apstrāde). Maģistra darba struktūra sastāv no 3 nodaļām. Ievadā raksturota tēmas aktualitāte, pamatojums, kā arī tika formulēts darba mērķis un uzdevumi un nosauktas darbā izmantotās pētījumu metodes. Pirmajā nodaļā pētīti un analizēti tūrisma nozares ekonomikas teorētiskie pamati; Otrajā nodaļā ir raksturota un vērtēta Jūrmalas sociālā un kultūras vide; Trešajā nodaļā izvērtētas iespējas dziednieciskā tūrisma paplašināšanai Jūrmalā; Darba nobeigumā ir izdarīti secinājumi un priekšlikumi dziednieciskā tūrisma paplašināšanas iespējas Jūrmalā. Darbs sastāv no 89. lapām, 26. tabulām, 29. attēliem, 81. izmantotas literatūras un citiem informācijas avotiem, 14. pielikumiem.

Author of work „Opportunities for medical tourism development in Jurmala” investigated the tourism industry in Jurmala and former sanatorium "Līva" ( "Latvija") in Kemeri operation until 1993, and its future operation and development opportunities. In development, the author used the method of Quantitative research (data collection, statistical processing of all data). The structure of work consists of 3 parts. In the introduction the urgency of a topic, formulate a goal and objectives of the work and identified research methods, which are used in the work. The first part was researched and analyzed the economic foundations of the tourism industry; The second part was characterized Jurmala socio and cultural environment; In the third part was evaluated medical tourism expansion in Jurmala; Finally, conclusions and suggestions for medical tourism expansion in Jurmala. The work consists of 89. pages, 26. tables, 39. images/drawings, 81. used literature and other information sources, 14. applications.
Opportunities for medical tourism development in Jurmala
Keywords: Vadībzinātne