Reklāmu un skrejlapu izplatīšanas ierobežošanas pieļaujamība pastkastēs - Lapiņš, Elviss (Latvijas Universitāte, 2014)
Saziņa ir komunikācijas veids starp dažāda tiesiskā stutusa personām, kas nepieciešama tiesisko attiecību regulēšanai. Nereti saziņai tiek izmantota arī reklāma. Komersantiem ir diezgan plašas izvēles iespējas kā reklamēt savu preci vai pakalpojumu un viens no to veidiem ir drukāti, neadresēti sūtījumi, jeb skrejlapas. Šobrīd skrejlapu nekontrolētā izplatība ir nokļuvusi sabiedrības redzeslokā kā problēma, kura skar kā vidi, tā arī sabiedrības privātās intereses un visbeidzot arī pasta sūtījumu drošumu, tāpēc gan valsts, gan sabiedrības līmenī ir notikuši mēģinājumi cīnīties ar šo problēmu. Darbā autors pēta pastkastītes kā privātīpašuma subjektu un ar sabiedrības viedokļa palīdzību noskaidro tās attieksmi pret skrejlapu ierobežošanu, kā arī analizē jau notikušos mēģinājumus to ierobežot. Atslēgvārdi: pastkaste, privātīpašums, ierobežojums, reklāma, cilvēktiesības.

Interaction is a form of communication in order to adjust legal relationship between persons of different legal status. Advertising is often used as part of interaction. Merchants have quite a wide range of choice how to advertise their product or service and one of the ways is printed unaddressed items, or flyers. At present, the uncontrolled spread of the flyers has come into public scrutiny as a problem that affects the environment as well as private interests of the community, and finally, mail security. So both the national and community level have sought to tackle the problem. The author explores the mailbox as a private entity and through public opinion tries to clarify its attitude to the limitation of the flyer distribution, as well as analyzes efforts already taken to contain it. Keywords: mailbox, private property, constraint, advertisement, human rights.
Possibility of posters and flyers distribution coustraints in mailboxes
Keywords: Juridiskā zinātne