Individuāls televīzijas intervēšanas stils: Vladimira Poznēra intervijas programmā "Poznērs" PBK kanālā - Preobraženska, Elīna (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „ Individuāls televīzijas intervēšanas stils: Vladimira Poznēra intervijas programmā „Poznērs” PBK kanālā”. Darba autore ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes bakalaura programmas studente Elīna Preobraženska. Bakalaura darba vadītājs ir zinātniskais asistents, soc. zin. maģ. Dmitrijs Petrenko. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām – teorētiskās, metodoloģiskās, empīriskās un secinājuma nodaļas. Teorētiskajā daļā autore apskatīs, kas ir televīzijas sižets un kā to veido, interviju veidus un jautājumu formas, neverbālo komunikāciju, izmantojot Fiskes ( John Fiske), Adamsa un Hiksa (Adams and Hicks), Pīzu (Alan and Barbara Pease) grāmatas. Metodoloģiskajā daļā autore apskatīs izvēlēto metodi, izmantojot Pattona (Patton), Raščevskas un Steika (Stake) literatūru. Empīriskajā daļā autore izmantoja gadījuma metodi un analizēja piecas V. Poznēra programmas. Pētījuma mērķis bija izpētīt Vladimira Poznēra individuālo intervēšanas stilu – kā un kādus jautājumus viņš uzdod, kādus paņēmienus lieto intervijas laikā un kā veidojās unikālā programma.

The title of the course work is “ Individual interviewing style on television: the analysis of Vladimir Pozner interviews in the program "Pozner" of First Baltic Channel”. The author of the diploma is Elina Preobrazhenska, the student of Latvian University Bachelor program in Communication science at the faculty of Social science. The tutor of the diploma is academic assistant Mr. Dmitry Petrenko. Paper consists of four parts – theoretical, methodological, empirical and conclusion part. In the theoretical part author looks through: what is television subject and how it is made, interview types and question forms, unverbal communication. In the theoretical part author used the books of Fiske, Adams and Hicks, Pease. In the methodological part author looks through the chosen method using the books of Patton, Rashchevska, and Stake. In the empirical part author used case method and analysed five subjects. The purpose of the analysis was to probe the individual interviewing style of Vladimir Pozner – what questions and what way does he ask, what else he uses in interview and how the program is made.
Individual interviewing style on television: the analysis of Vladimir Pozner interviews in the program "Pozner" of First Baltic Channel
Keywords: Komunikācijas zinātne